top of page
like art2.png

ONS VERHAAL

LikeArt is een initiatief van Sound of Silence, een kunstenaarscollectief dat het publiek op een interactieve manier betrekt bij het ervaren van kunst en de waarde daarvan. 

 

Like Art maakt kunst over jou of voor je geliefden: aandacht wordt tastbaar en valt een aantal dagen later letterlijk bij je in de bus. Het kunstwerk dat je besteld is uniek en wordt helemaal op de persoon afgestemd; de kunstenaars vertalen jouw verhaal in een beeld, tekening of collage. De 5 kunstenaars die meewerken in dit project, werken in verschillende technieken en stijlen. Drie van de vier wonen in de omgeving van Groningen, een van hen in Spanje.

 

De kunstenaars van Like Art zoeken nieuwe wegen om hun werk als kunstenaars voort te zetten. In het vacuüm van de lockdown ontstond het idee voor een online doorstart van het project ‘No one like you’, dat eerder op verschillende plekken fysiek is uitgevoerd. 

Het is van belang om creatief te blijven in deze tijd en op een andere manier verbinding te maken met het publiek en ons werk te delen. Een persoonlijk kunstwerk zet de interactie in beweging: gezien worden, oprechte belangstelling hebben voor elkaar en contact houden.    

 

In dit project maken we aandacht tastbaar in tijden van social distancing. Om toch persoonlijke aandacht te geven of te ontvangen, iets origineels en unieks dat van jou is en over jou gaat. Geef aandacht aan jezelf of een ander door kunst te geven per post. Hier zie je wat kunst kan doen en wat een kunstenaar doet. Het resultaat: een kunstwerk ¨like you!¨

bottom of page